torstai 3. toukokuuta 2012

Vapaaehtoistyön monet kasvot

Puhuttaessa vapaaehtoistyöstä, mielikuvaksi nousee työleirit eri puolilla maailmaa sekä erilaiset yhdystoiminnat kuten SPR:n ystävätoiminta. Itse olen jo useamman vuoden ollut kannattajajäsenenä sekä Amnesty Internationalissa että Turttle Watch ry:ssä. joten tämä oli luonnollinen seuraava askel minulle aloitta myös jonkin konkreettisen teon. Mutta miten vapaaehtoistyö määritellään?

Vapaaehtoistyö on yksittäisten ihmisten tai yhteisöjen hyväksi tehtyä toimintaa, josta ei makseta rahallista vastiketta eli palkkaa. Sitä tehdään omasta vapaasta tahdosta, ilman pakkoa. Vapaaehtoistoiminnaksi ei myöskään lasketa toimintaa, jota pidetään velvollisuutena perhettä tai sukua kohtaan. (lähde wikipedia)
Itselleni vapaaehtoistyö on muutakin: oman tietotaidon hyödyntäminen toisten hyväksi. Olen aloittanut eWorking työssä ja koulutuksessa erikoistumisopinnot tämän vuoden alussa ja KansalaisAreena tarjoaa minulla loistavan tilaisuuden käyttää oppimaani heidän edukseen. Näin tietoni ei pysy hiljaisena voimavarana vaan se hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla: toisten hyväksi heidän omilla ehdoillaan.

Odotan innolla, mitä kaikkea yhteinen taipaleeni KansalaisAreenan kanssa tuo tullessaan!

Terveisin,
Heli, Kansalaisareenan vapaaehtoinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti