perjantai 8. kesäkuuta 2012

Byrokratian kukkanen

Helsingin Sanomat etsii Virka-aika -blogissa byrokratian kukkasia. Kansalaisareenan työntekijät lähettivät muutaman muun järjestötoimijan kanssa alla olevan kirjoituksen:

Hyvä Helsingin Sanomien toimitus!

Suomessa on puolitoistamiljoonaa vapaaehtoistyöntekijää ja heidän elämäänsä ja heille vapaaehtoistoimintaa tarjoavien yhteisöjen elämää varjostaa useampikin byrokratian kukkanen. Mutta yksi hyvin haitallisista “kukkasista”, mihin me allekirjoittaneet toivomme Helsingin Sanomien kiinnittävän huomiota on se, että Suomessa verohallinto on ottanut kannan, että vapaaehtoisille tarjottavat ateriat ovat veronalaista tuloa. Tämä siitä huolimatta, että meillä on pitkät perinteet siihen, että esimerkiksi talkoolaisille tarjotaan ilmaiset ateriat.

Jos vapaaehtoistyöntekijä saa ilmaisen aterian, hänen pitäisi verohallinnon nykyisen käytännön mukaisesti ilmoittaa se omassa verotuksessaan ja maksaa aterioista vero.

Me allekirjoittaneet toivomme, että asiaan saataisiin pikaisesti muutos ja saataisiin riittävästi julkista painetta, jotta verohallinto muuttaisi virallisesti asennoitumistaan vapaaehtoisille tarjottaviin aterioihin. (Lainsäädäntö ei sinällään suoraan velvoita aterioiden verottamiseen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti