maanantai 7. tammikuuta 2013

Onko vapaaehtoinen saanut karenssin vapaaehtoistoiminnan takia?Keräämme tietoa siitä, miksi ja millaisesta vapaaehtoistyöstä työttömille on tullut ongelmia.

Kerro siis meille, joko oman tai yhteisösi kokemuksen pohjalta: Mitä vapaaehtoiselle on sanottu asiasta TE-toimistossa? Onko kielletty tekemästä vapaaehtoistöitä, vai onko se sallittu? Onko työttömyystuki katkaistu vapaaehtoistyön takia? Missä ja milloin? Minkälaista vapaaehtoistyötä asia koski?

Päämääränä on edistää työttömien oikeutta tehdä vapaaehtoistyötä ilman huolta työttömyysturvan katkeamisesta. Kaikilla on oikeus päättää, tahtovatko he osallistua vapaaehtoistoimintaan, ja tämä oikeus kuuluu myös työttömille.

Kokemuksia käytetään nimettöminä. Niiden avulla pyrimme edistämään sitä, että TE-toimistot saisivat selkeät ja yhteneväiset ohjeet asiasta. Tätä varten on tärkeää, että voimme tarkemmin kertoa Työ- ja elinkeinoministeriölle, mikä tämänhetkinen tilanne on.

Kokemukset  ja kysymykset voit lähettää Jenni Sademiehelle (Vapaaehtoistyö yleishyödyllisessä yhteisössä -hanke): jenni.sademies(at)kierratyskeskus.fi, puh. 0400 348 168.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti