perjantai 16. lokakuuta 2015

Vapaaehtoisuus on timanttia toimintaaTaistelen ankeuttajia vastaan

Toimin aktiivisesti yhdistyksessä, koska silloin taistelen Harry Potterin inhokkeja, ankeuttajia vastaan. Niitä, jotka yrittävät viedä kaikilta pois hyvät muistot ja elämänhalun. Kun teen vapaaehtoistyötä asuinalueellani, häädän elämänilon viejät hiiteen. Olipa kyseessä sitten kaupungin virkamies, loputon byrokratia, köyhyys, osattomuus tai rankka arki. Viittaan niille kintaalla. Ja alan tehdä hommia sen eteen, että kotini lähistöllä tapahtuisi hauskoja ja innostavia asioita lapsille ja lapsiperheille - uskonnosta, ihonväristä tai varallisuudesta riippumatta.

Apunani hommassa on Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Jos 95-vuotias järjestö olisi henkilö, se olisi sellainen ulkoilmaihminen, Neiti Marplen neuvokkuudella varustettu henkilö, joka hoitaisi omat, naapurin ja kylän lapset. Huolehtisi, että hampaat tulisi pestyä aamuin illoin. Pistäisi lettukestit pystyyn keskiviikkoisin, huvin vuoksi. Päivät hän remuaisi lasten kanssa, illat lukisi heille satuja ja pelaisi pleikkaa. Olisi läsnä. Kuuntelisi lapsia. Eikä kenelläkään olisi kiirettä minnekään.
http://www.mll.fi

http://kannelmaki.mll.fi/
 
Kuva: Lotta SalonenKarolina Lamroth  

Kirjoittaja on MLL Kannelmäen paikallisyhdistyksen hallituksen jäsen. Hän opiskelee parhaillaan Humanistisen ammattikorkeakoulun avoimessa amk:ssa vapaaehtoistoiminnan johtamista.

10 kommenttia:

 1. Innostava kirjoitus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parahin Anonyymi! Kiitos kannustavasta palautteestasi. Toivottavasti teksti innostaa lähtemään mukaan vapaaehtoistoimintaan - ellet jo ole mukana toimimassa!

   Poista
 2. Kiva teksti, tätä onkin odoteltu pitkään että sinua saa seurata blogin muodossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuulia! Kiitos kannustuksesta! Ties, vaikka tässä alkaisi vakkaribloggariksi. Tästä aiheesta voisi riittää enemmänkin sanottavaa.

   Poista
 3. Hienoa työtä teette. Ja jatka ihmeessä kirjoittelua, sinulla kun on sana hallussa!
  SannaO

  VastaaPoista
 4. Kirjoitus oli kuin Kylli-tädin pensselistä! Jaksamista arvokkaan työn parissa - ankeuttajat voi olla joskus aika hanakoita ja lisää pohtimaan haastavia tekstejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parahin KajaGooGoo! Kiitos rohkaisusta. Ehkä tosiaan intoudun kirjoittamaan lisää tekstejäkin.

   Poista
 5. Hyvä kirjoitus! Olisi kiva kuulla lisää, mitä kaikkea vapaaehtoistyöllä saadaan aikaan lähiössä. Jatka siis!
  Meri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentoinnista Meri! Kenties avaan MLL Kannelmäen tekemää ruohonjuuritason työtä lisää myöhemmin. Kuivakan raportin sijasta pukkaisi taas rapsakkaa blogitekstiä :)

   Poista