maanantai 18. helmikuuta 2013

Vapaaehtoinen osana työyhteisöä -koulutus julkaistu


Monissa vapaaehtoistoimintaa järjestävissä yhteisöissä on sekä henkilökuntaa että vapaaehtoisia. Vapaaehtoisten kouluttaminen ja kuuleminen on tärkeä asia, mutta henkilökuntaakaan ei pidä unohtaa, muistuttaa Vapaaehtoistyöhanke VETY. 
 
Vapaaehtoiset osana työyhteisöä -koulutusrunko mahdollistaa vapaaehtoistoiminnan pohdinnan ja suunnittelun yhdessä henkilökunnan kanssa. Se on tarkoitettu vapaaehtoistoiminnan käynnistämiseen tai kehittämiseen organisaatioissa, joissa on myös työntekijöitä.

Koulutuspohjan ja koulutuksen pitäjän ohjeet voi ladata osoitteesta: www.kierratyskeskus.fi/vety/julkaisut

- Henkilökunnan kuuleminen vapaaehtoistoimintaa kehitettäessä on tärkeää. Heillä on paras kokemus siitä, miten työyhteisö toimii ja mitä vapaaehtoiset voisivat organisaatiossa tehdä. Vapaaehtoistoiminnasta tulee parempaa myös kun kaikki ymmärtävät, miksi talossa on vapaaehtoisia, ja osaavat eläytyä vapaaehtoisen motiiveihin, sanoo projektityöntekijä Sanna Iranta, joka kokosi koulutuksen. 
 
Vapaaehtoistyö yleishyödyllisessä yhteisössä (VETY) -hanke piti Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen henkilökunnalle syksyllä 2012 työpajoja, joiden pohjalta koulutuspohja on tehty. 
 
Koulutuksessa käydään läpi onnistuneen vapaaehtoistoiminnan edellytyksiä. Se myös kannustaa kehittämään yhdessä organisaatioon sopivat vapaaehtoistehtävät, pelisäännöt ja vastuut. 
 
Koulutus on tarkoitettu työntekijöille, mutta myös yhteisössä jo toimivia vapaaehtoisia voi kutsua mukaan. 
 
Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yritys, joka vähentää jätteen määrää tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä ympäristötietoisuutta lisäämällä. VETY kehittää vapaaehtoistyötä erityisesti yleishyödyllisten yhteisöjen ja yritysten näkökulmasta. Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus on hankkeen toteuttaja. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti