keskiviikko 20. marraskuuta 2013

VAPAAEHTOISJOHTAMISEN ARKEA: Hyvinvointia ja pysähtymistä kaamoksen keskelle
Syksyinen Turku kutsui vieraakseen vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit ympäri Suomea pysähtymään oman jaksamisen ja voimavarojen äärelle Vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden syysseminaariin. Turun Valikko oli tänä vuonna järjestämisvastuussa syysseminaarista, jossa keskeisinä teemoina olivat oma jaksaminen, hyvinvointi, virkistyminen ja voimaantuminen.

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Pulli ja Kaarinan Vapaaehtoistoiminnan keskus Paletin mentori Ilona johdattelivat omakohtaisten tarinoidensa kautta jaksamisen ja omien rajojen teemoihin. He herättelivät keskustelua siitä, miten mielekkääseenkin työhön voi väsyä, jollei työnmäärä ole tasapainossa muiden elämän osa-alueiden kanssa. Puhujat kokevat vapaaehtoistoiminnan olevan yksi elämän kantava voima.
Myös päivän ohjelmassa ollut Mindfullness-teema nosti esiin kysymyksen siitä, mitä minulle kuuluu nyt ja tässä. Jatkuva omien voimavarojen äärirajoilla eläminen ei johda kauaskantoiseen hyvinvointiin, kuten Jarmo ja Ilona myös puheenvuoroissaan totesivat. Päivän päättänyt iltajuhla virkisti ja voimaannutti seminaarivieraita musiikin, ruokataiteen ja verkostoitumisen merkeissä kauniissa Turun kaupungintalossa.

Ensimmäisen päivän puheenvuorot pohjustivat hyvin toisen päivän ohjelmaan, johon sisältyi käytännön esimerkkejä ja keinoja, kuinka meistä kukin voi tukea omaa hyvinvointiaan päivittäin. Nauruujogaa, kiinalainen jumppa, rentoutuminen ym. hyvinvointipisteiden kiertäminen antoivat eväitä töihin mukaan viemisiksi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tiimoilta.

Pysähtyminen oman jaksamisen äärelle on varmasti aiheellista meille kaikille näin vuoden kiireisimpänä aikana. Keinot oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen voivat olla monenlaisia, mutta tärkeintä olisi että jokainen löytäisi omat voimanlähteensä kaamoksen keskelle. Turun Valikko kiittää onnistuneesta seminaarista ja jäämme jännityksellä odottamaan mitä seuraava kohtaaminen tuo tullessaan!

Terhi Kanerva, Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry.
Hanna Oikarinen, Palveluyhdistys Kaseva ry, Kaarinan Vapaaehtoistoiminnan keskus Paletti

Kirjoittajat opiskelevat Humanistisen ammattikorkeakoulun Vapaaehtoistyön johtamisen erikoistumisopinnoissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti